Les Valls de Grevalosa
Castellfollit del Boix

Obaga de les Valls. Oest de Grevalosa
    Emplaçament
    Des del Pubill seguir pel camí de Grevalosa. Passat Cal Terrassola el primer a l’esquerra i seguir fins a Regordosa per agafar el camí nord
    731

41.68786
    1.62884
    385889
    4616029
    08059 - 398
    s. XIX
    1871
    08058A004000240000PG
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Les Valls és un mas del segle XIX situat a la zona de Grevalosa. El conjunt el forma la casa primigènia amb diversos cossos annexes. Actualment ha estat restaurada i tot i mantenir els antics volums, aquests han canviat d’usos. El cos principal, és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. A la façana de ponent s’observa com al finca ha estat construïda a partir de dos cossos, essent amplada cap a tramuntana. Consta de planta baixa, pis. El frontis presenta una composició simètrica distribuïda a partir de tres eixos. A la part central en destaca el portal d’accés de llinda plana.Totes les finestres són de llinda plana i la finestra central del primer pis conserva gravat l’any 1871. Adossat a la façana de llevant hi ha un cos annexa d’una sola planta amb la coberta a una pendent actualment incorporat a la zona d’habitatge. Al costat d’aquest, hi ha un cos independent de planta rectangular i amb la coberta a una vessant amb la façana modificada pel que fa a les obertures que antigament era la zona dels corralines. Davant la casa hi ha un cos de planta rectangular amb la coberta a una pendent amb dues obertures, una a la façana llevant i una segona a la façana a tramuntana amb la data inscrita de  1882. Uns metres al sud de la casa hi ha un cos que conserva alguna de les parets dempeus que correspon a la zona de les tines.