Barri de Permanyer
Castellfollit del Boix

Permanyer. Nord de Maians

s. XVIII-XX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El nucli de Permanyer està format per un grup de cases edificades entorn de l’antiga casa de Permanyer, propietat de Can Prat. De la casa en resten dempeus quatre murs que envolen un espai tancat. Els murs presenten un parament de pedra irregular amb algunes finestres i l’espai de l’antiga tina amb la una part de la premsa de vi. A l’entorn d’aquesta edificació hi ha Cal Lluís, Cal Valentí i Cal Pascol habitatges que han estat modificats. Dins del barri de Permanyer també hi ha els masos disseminats sorgits arran de l’auge econòmic causar pel conreu de la vinya en tot el terme de Castellfollit del Boix com són de Cal Jaume Paradet, Cal Tio, Cal Ros, Cal Ton Tiu, Cal Parrot, Cal Ramonillo Cal Jep Llarguet, Cal Biel, Cal Xasquet i Cal Ton Xasquet. Moltes d’aquestes són de nova construcció i d’altres han sofert grans modificacions.

El barri de Permanyer sorgir a partir del segle XIX juntament amb el nucli de Maians Nou, del qual forma part.

GINESTA, S. (1987): La comarca del Bages. Cavall Bernat, 14. Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Barcelona.