Cal Parrot
Castellfollit del Boix

Permanyer. Nord de Maians
    BV-1081 direcció Castellfollit del Boix. Agafar el quart trencant direcció Permanyer

s. XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Parrot és un conjunt format pel cos central i diversos cossos auxiliars situat a la zona de Permanyer. Tot i haver estat reformada manté l’estructura original de la casa. El cos principal és un edifici de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn.  Consta de planta baixa, pis i golfes. Actualment, l’accés es troba situat al primer pis. S’hi accedeix mitjançant unes escales amb barana d’obra amb una finestra a cada costat de la porta. A nivell de les golfes hi ha tres finestres de petites dimensions. A la zona de la planta baixa s’hi accedeix per una porta situada a l’extrem dret de la façana, a un nivell més baix que el terra actual. Al costat de llevant un hi un cos annexa de planta rectangular amb la coberta a una vessant al qual s’hi accedeix per la façana est mitjançant una rampa amb una porta amb llinda de fusta, que correspon a la zona de l’antiga tina. A la banda de ponent de la casa hi ha un seguit de dependències annexes  construïdes amb maons i totxana de dues plantes amb el corral, galliners i corralines.