Les Tres Alzines
Castellfollit del Boix

Serra del Grau. Oest de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Camí de Can Prat i continuar pel camí del Portell de Grau. Continuar fins a la bifuració que porta al Pla de Servitge, en aquest punt agafar el camí de la dreta fins als aerogeneradors.
    822

41.6689
    1.63553
    386413
    4613915
    08059 - 449
    VI aC - V dC
    Regular
    Es desconeix la conservació del jaciment atès que no s'ha dut a terme cap intervenció arqueològica. Tota la zona està coberta de vegetació
    12158
    08058A004000200000PW
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

A la Serra de Rubio, al nord del turó de les Tres Alzines, entre els aerogeneradors 10 i 11 del Parc Eòlic de la Serra de Rubio és situa el jaciment de les Tres Alzines. En aquest espai es troben es superfície algun fragment de ceràmica oxidada però no estructures muràries.

Durant la prospecció arqueològica de l'any 2001, arran del projecte del Parc Èolic és va localitzar en superfície un nivell de cendres amb algunes ceràmiques de pastes vermelloses de tipus iberoromanes, així com un fragment de ceràmica de vernís negre i un altre de dòlia.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.