Cal Savall del Clot de l’Isidró
Castellfollit del Boix

El Clot de l’Isidró. Nord-est de Castellfollit del Boix
    Camí cap a Fontanelles. A l’alçada del Viver de Fontanelles agafar el camí del clot

s. XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Savall és un conjunt d’edificacions situades al sud de Cal Meler. El cos principal és un edifici de planta irregular format a partir de diversos cossos annexes de planta baixa i pis. S’accedeix per una porta de llinda de fusta situada a la façana de migjorn on també s’hi obren diverses finestres amb llinda de pedra a nivell del primer pis. Una d’elles conserva l’ant gravat de 181_. L’any 1882 davant aquest cos es va edificar un cos de planta rectangular amb l’accés situat a la façana de ponent de llinda de pedra amb l’any 18†82 encerclat. Posteriorment, aquest espai fou ampliat amb un volum situat a l’extrem sud amb accés independent. Al sud d’aquest, es va construir diferents cossos annexes de planta quadrada amb la coberta a una pendent emprats com estables i espais de magatzem.