Les Quatre Torres
Vilassar de Dalt

Carrer Bilbao, s/n

Historicista
    BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

Edifici ubicat a l'esquerra de la Riera de Targa, construïda als quatre vents, de planta rectangular que vol recordar un castell de tipus anglès. Està envoltat per una zona enjardinada i fins i tot, té un petit llac que simula un fossar amb pont per accedir a la portalada principal. En aquesta línia, destaquen les torres amb merlets i espitlleres, que s'aixequen a les cantoneres. Per aquest motiu es coneix com les 4 torres.
    Consta de planta baixa i pis; les torres tenen una planta més. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada al nord. Però el cos central s'eleva una mica de la coberta i forma un capcer triangular amb carener perpendicular desaiguant als laterals.

Destaca el jardí romàntic de l'entorn amb escultures al·legòriques, el petit estany i un pi.
    Està al costat de l'antic camí Helena, que unia la riera amb el camí de Mataró.

El construeix l'any 1878 l'adroguer barceloní Salvador Banús i Feliu, germà de l'hereu de Can Banús.

BENITO Pere (2006). Vilassar de Dalt, un poble de futur. Ajuntament de Vilassar de Dalt.