Can Coll
Vilassar de Dalt

Carrer Sant Antoni, 27

XVII-XX
    BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

Casa als quatre vents, formada per quatre cossos adossats d'alçades diverses, que formen un conjunt unitari tot i no coincidir les diferents línies de façana. Els tres cossos principals tenen la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana. El cos lateral té la coberta a una aigua i consta de planta baixa i una galeria porxada amb arcs de mig punt. El cos que fa façana amb el carrer Sant Antoni, té una tribuna o galeria d'arcs de mig punt, a l'alçada del primer pis, i quatre arcs petits a les golfes.
    Malgrat que la construcció dels cossos no correspon a un mateix període, presenta un caràcter molt homogeni. Totes les finestres tenen la llinda, els brancals i l'ampit de pedra. Passa el mateix amb els angles de les façanes. Destaca el portal rodó adovellat.
    Els paraments són arrebossats i pintats, amb sanefes esgrafiades sota la cornisa i en cada separació de planta.

L'era de la casa ha quedat reduïda pel traçat del carrer Sant Genís. La capella de Sant Antoni, que es troba a l'entrada del Museu Municipal, és originària d'aquesta casa.

Una reforma recent l'ha transformat en diversos habitatges.

BONET i GARÍ, Lluís (1983). "Les masies del Maresme". Centre Excursionista de Catalunya i editorial Montblanc. Barcelona.