Les Casetes d'en Mussons
Òdena

A uns 1000 metres al NO de les Casetes d'En Mussons i a uns 800 metres al NE de Cal Mercader

Camps de conreu
    Lluís Pedraza i Jordana

Al peu d'un camí carreter van aparèixer en superfície varis fragments de dolium, en uns camps de conreu d'ametllers. D'entre els fragments destaca un fons pla sencer i també vores i parets. La pasta és de color vermellós, grollera i amb desgreixant de quars. No s'hi va apreciar, durant la visita efectuada amb motiu de la realització de la Carta Arqueològica l'any 1984, cap estructura, així com tampoc cap altre tipus de material arqueològic.

El jaciment va ser descobert per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). Durant la redacció de la Carta Arqueològica, el mateix 1984, ja es va constatar la inexistència d'estructures vinculades al jaciment i la pobresa de materials arqueològics. En la visita efectuada el setembre del 2012 en motiu de la redacció de l'Inventari del Patrimoni només s'ha pogut constatar l'empitjorament de l'estat de conservació del jaciment pels successius moviments de terra efectuats amb la intenció d'ampliar un camí d'accés al capdamunt del serrat i per l'afegitó de coberts i petites edificacions subsidiàries de l'explotació agrària.