A migdia de Can Morera
Òdena

Camí de Can Morera, PK 1
    Emplaçament
    En uns camps de conreu de cereals a migdia de Cal Morera, a uns 200 metres aproximadament de la casa

41.6185
    1.62245
    385234
    4608337
    08143 - 289
    Camps de conreu
    CC.AA. 3009
    Lluís Pedraza i Jordana

Jaciment superficial situat a uns 200 metres aproximadament a migdia de Cal Morera, en un camp de conreu de cereals, al peu d'un camí. Surten alguns fragments de ceràmica en una àrea de dispersió d'uns 40 metres de radi. Durant la visita al jaciment amb motiu de la realització de la Carta Arqueològica l'any 1984, no s'hi aprecià cap tipus d'estructura ni de material constructiu. S'hi trobaren, però, uns petits fragments de ceràmica ibèrica feta a mà, sense forma, de pastes grolleres i amb desgreixant de quars; uns fragments d'àmfora ibèrica de la costa catalana, amb pastes monocolors i bicolors; i també una vora plana d'una cassoleta o d'un kalathos, així com un fragment de fons d'una peça de Terra Sigil·lada Hispànica de difícil classificació.

El jaciment va ser descobert el 2 de desembre del 1984 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). Durant la redacció de la Carta Arqueològica, el mateix 1984, ja es va constatar la inexistència d'estructures vinculades al jaciment.