Les Casetes del Reixac Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Esteve de Granollers
  A 1200 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera B-522, punt quilomètric 2'900

  Coordenades:

  41.96301
  2.27728
  440111
  4645922
  08100-129
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  XVIII-XIX
  Dolent
  La teulada i la major part de volums i estructures adossats es troben aterrats i els murs de tàpia es troben molt erosionats.
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  Ref.Cad: 08099A00100035
  Jordi Compte

  Les Casetes de Reixac es troba situada uns metres a l'oest del riu Gurri, en un pla entre camps de conreu al nord de la carretera C-25 i al nord-oest del Reixac.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes bastit amb murs de tàpia amb la base i cantonades de maçoneria de pedra
  La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa una finestra i un portal emmarcat amb pedra bisellada. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta i a les golfes una finestra amb llinda de fusta. Uns metres davant la façana hi ha una estructura parcialment aterrada.
  La façana oest té diverses estructures adossades la major part de les quals es troben aterrades. Pròpiament a la façana hi ha tres portes, dues de les quals es troben al primer pis denotant que en aquesta part hi havia cossos adossats.
  La façana nord es troba dominada per un cos adossat bastit amb murs d'obra vista. Per sobre, a nivell de golfes, hi ha una finestra amb llinda de fusta.
  La façana est té diversos murs adossats, alguns de maçoneria de pedra, que corresponen a estructures adossades, actualment en runes. Pròpiament a la façana i a nivell de primer pis hi ha tres finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta i a les golfes una finestra amb llinda de fusta.

  A uns metres de la masia hi havia una petita fàbrica tèxtil que va ser destruïda en un fort aiguat de mitjans segle XIX i ja no va ser reconstruïda.