La Vilana
Caldes d'Estrac

  Maresme
  Passeig dels Anglesos, 24 (08393 Caldes d'Estrac)
  Emplaçament
  Sortint de la plaça de les Barques, a mà esquerra (banda mar).

  Coordenades:

  41.56709
  2.52344
  460266
  4601822
  Número de fitxa
  08032 - 54
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Racionalisme
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Estructura, coberta, façana i conjunt en molt bon estat.
  Protecció
  Legal
  nº43 en el Pla Gral. Municipal
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 24607DG6002A
  Autoria de la fitxa
  Octavi Mallorquí Vicens

  Xalet unifamiliar aparellat envoltat de jardí de planta baixa i primer pis, d'estil internacional. Murs de pedres exteriors. Varis accessos: peatonal pel Passeig dels Anglesos i per a vehicles pel carrer Ciutat de La Paz. És destacable el tractament dels diferents materials, que formen grans superfícies, cosa molt pròpia de l'època; panells de llates, fusta envernissada, gresite, etc. Excel·lent combinació de la fusta amb la vegetació del jardí, on hi ha una palmera de grans dimensions. La façana principal està orientada en sentit sud-est, de cara a la mar. Es manté a tot el conjunt una unitat d'estil, amb façana de fusta, finestres i portes de la planta baixa de les mateixes dimensions. Al primer pis trobem un balcó modern de metall i vidre. La coberta és a dues aigües i ràfec. El jardí equival a la meitat de la finca disponible.

  Sòl urbà. Zona aïllada al Passeig Marítim. Inventariada amb el núm. 43 per l'article 55 de la Normativa del Pla General.

  Casa situada en un dels conjunts més emblemàtics de la història de l'estiueig a Caldes. Als primers anys del segle XX Salvador Sellés bastí Ca la Vilana.

  AA.DD. (1995). Fotografies Antigues de Caldes 1870-1962. Arrels Cultura. Caldes d'Estrac.
  BATLLE, A. (1985). Caldes d'Estrac o Caldetas: un vell plet. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.
  CARNÉ I CABRÉ, J.(1995). Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic. Document Refós. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.
  GRAU MOLIST, L. (2004). L'estiueig a Caldes d'Estrac. Una aproximació. Caldae Aquae Núm. 2. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.