La Vilana
Caldes d'Estrac

Racionalisme
    Estructura, coberta, façana i conjunt en molt bon estat.
    nº43 en el Pla Gral. Municipal
    Octavi Mallorquí Vicens

Xalet unifamiliar aparellat envoltat de jardí de planta baixa i primer pis, d'estil internacional. Murs de pedres exteriors. Varis accessos: peatonal pel Passeig dels Anglesos i per a vehicles pel carrer Ciutat de La Paz. És destacable el tractament dels diferents materials, que formen grans superfícies, cosa molt pròpia de l'època; panells de llates, fusta envernissada, gresite, etc. Excel·lent combinació de la fusta amb la vegetació del jardí, on hi ha una palmera de grans dimensions. La façana principal està orientada en sentit sud-est, de cara a la mar. Es manté a tot el conjunt una unitat d'estil, amb façana de fusta, finestres i portes de la planta baixa de les mateixes dimensions. Al primer pis trobem un balcó modern de metall i vidre. La coberta és a dues aigües i ràfec. El jardí equival a la meitat de la finca disponible.

Sòl urbà. Zona aïllada al Passeig Marítim. Inventariada amb el núm. 43 per l'article 55 de la Normativa del Pla General.

Casa situada en un dels conjunts més emblemàtics de la història de l'estiueig a Caldes. Als primers anys del segle XX Salvador Sellés bastí Ca la Vilana.

AA.DD. (1995). Fotografies Antigues de Caldes 1870-1962. Arrels Cultura. Caldes d'Estrac.
    BATLLE, A. (1985). Caldes d'Estrac o Caldetas: un vell plet. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.
    CARNÉ I CABRÉ, J.(1995). Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic. Document Refós. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.
    GRAU MOLIST, L. (2004). L'estiueig a Caldes d'Estrac. Una aproximació. Caldae Aquae Núm. 2. Ajuntament de Caldes d'Estrac. Caldes d'Estrac.