La Vall
Gurb

Parròquia de Sant Esteve de Granollers
    A 1600 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera B-522, punt quilomètric 6'100

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

La Vall es troba situada en una petita vall entre els serrats de la Griera, al sud-est, i de Puig-rodon, al nord-oest, a l'extrem nord del terme municipal.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis amb cossos adossats a les façanes nord i est. Està bastida amb murs arrebossats de maçoneria de pedra i parts de tàpia, amb cantonades delimitades amb obra vista. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal, orientada a l'oest conté quatre obertures emmarcades amb obra vista, un portal i una finestra a la planta baixa i dues finestres al primer pis. A l'esquerra hi ha una estructura adossada amb una porta emmarcada amb obra vista i llinda de fusta i a la dreta, a escassos centímetres de la cantonada sud-oest de la masia, hi ha un pou de planta quadrada bastit amb murs d'obra vista.
    La façana nord es troba dominada per una cos adossat, bastit amb murs de maçoneria de pedra i cantonades i obertures emmarcades amb obra vista. Per sobre, a nivell de primer pis del volum principal hi ha una finestra emmarcada amb obra vista i llinda de fusta. A l'esquerra hi ha una estructura adossada amb un portal emmarcat amb obra vista.
    La façana est també té una estructura adossada bastida amb murs de maçoneria i amb cantonades i obertures emmarcades amb obra vista. Per sobre, en el nivell de primer pis del volum principal, hi ha una finestra emmarcada amb obra vista i llinda de fusta en la que hi ha inscrita la data de 1834 amb una creu intercalada.
    La façana sud conté dues finestres emmarcades amb obra vista i llinda de fusta a cada un dels dos nivells.