La Torreta dels Bous Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Al nord del municipi
  Per la ctra. 2127, direcció a Les Cabanyes, agafar un camí de terra, a la dreta, en el quilòmetre 2.

  Coordenades:

  41.36791
  1.69689
  391017
  4580419
  08305-371
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Neoclàssic
  Modern
  XVII-XVIII
  Bo
  Legal
  Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 001A09501
  Jordi Montlló Bolart

  Masia amb diverses dependències annexes, totes tancades per una closa que té l'entrada principal per migdia i la secundària per llevant. Està disposada esglaonadament, formant terrasses i aprofitant i adaptant-se al desnivell del sòl.
  El cos principal és de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal. Les obertures de la façana principal són adintellades i no tenen cap element remarcable, excepte algun trencaaigües. A l'alçada del primer pis forma una terrassa ja que la planta baixa és més gran que la planta pis. Hi ha un pòrtic amb arcades en el centre d'aquesta terrassa que té les baranes de balustrades.
  Les façanes laterals, la de llevant i la de ponent, tenen el capcer esglaonat. Des de l'entrada de la closa a la porta d'entrada, hi ha una escalinata que salva el desnivell.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.