La Torre del Sr Enric
Mediona

Nucli urbà de Sant Joan de Mediona.

Fitxa ARQ 033 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Inventari del Patrimoni Arquitectònic, 12101
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Habitatge a quatre vents envoltada per un jardí tancat perimetralment. És de planta quadrada i volum desenvolupat en planta baixa, primer pis i golfes rematat amb una coberta a quatre vessants. A la façana principal, emblanquinada, es ressalten les obertures amb un color diferent. A la planta baixa, dues finestres rematades amb arc rebaixat flanquegen una porta també amb arc rebaixat però emmarcada amb un traç triangular, a mode de fals frontó. Al primer pis, les tres obertures són portes rectangulars que accedeixen a sengles balcons amb barana de forja. Una motllura ressalta el límit inferior del nivell de golfes, on s’obre un òcul ovalat sobre cadascuna de les obertures dels pisos inferiors. Com a remat de la façana hi ha una imbricació composta de rajol i teula ceràmica i un capcer semicircular també ceràmic, on hi ha inscrit l’any 1925.

Construïda per uns indians, els germans Torrens, va ser la primera casa del municipi en tenir calefacció central.

Aquesta casa va ser construïda durant la dècada de 1920, un període en el qual Sant Joan de Mediona va experimentar un creixement demogràfic. Alhora, en aquella època es va donar el fenomen de l’estiueig.