La Teuleria d'Oms Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Andreu de Gurb
  A 1450 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera C-17, punt quilomètric 66'100

  Coordenades:

  41.96387
  2.24184
  437175
  4646043
  08100-105
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08099A01300061
  Jordi Compte

  La Teuleria d'Oms es troba situada uns metres a l'est del Rimentol, en un pla elevat lleugerament sobre la riera, al sud-oest d'Oms i al nord-oest del molí d'Oms.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis, un volum adossat perpendicularment al nord i diverses estructures adossades al sud delimitant un pati davant la façana principal de l'edifici. Està bastida amb murs de tàpia arrebossats i teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
  La façana principal, orientada a l'est, conté a nivell de planta baixa un portal i una finestra emmarcats amb maó i llinda de fusta. Al primer pis hi ha dues finestres, una de les quals emmarcades amb maó i llinda de fusta. A la dreta hi ha el volum adossat, on destaca una eixida amb obertura a la façana sud d'aquest volum.
  La façana sud té una estructura adossada bastida amb murs d'obra vista. Pròpiament a la façana només hi ha una finestra a nivell de primer pis.
  La façana oest, on el mur de tàpia ha perdut l'arrebossat, conté quatre finestres a la planta baixa, una amb llinda de fusta, i dues finestres al primer pis, una de les quals emmarcada amb maó i llinda de fusta.
  La façana nord es troba dominada per una estructura adossada i es troba parcialment coberta de vegetació.