La Teuleria d'Oms
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 1450 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera C-17, punt quilomètric 66'100

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

La Teuleria d'Oms es troba situada uns metres a l'est del Rimentol, en un pla elevat lleugerament sobre la riera, al sud-oest d'Oms i al nord-oest del molí d'Oms.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis, un volum adossat perpendicularment al nord i diverses estructures adossades al sud delimitant un pati davant la façana principal de l'edifici. Està bastida amb murs de tàpia arrebossats i teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    La façana principal, orientada a l'est, conté a nivell de planta baixa un portal i una finestra emmarcats amb maó i llinda de fusta. Al primer pis hi ha dues finestres, una de les quals emmarcades amb maó i llinda de fusta. A la dreta hi ha el volum adossat, on destaca una eixida amb obertura a la façana sud d'aquest volum.
    La façana sud té una estructura adossada bastida amb murs d'obra vista. Pròpiament a la façana només hi ha una finestra a nivell de primer pis.
    La façana oest, on el mur de tàpia ha perdut l'arrebossat, conté quatre finestres a la planta baixa, una amb llinda de fusta, i dues finestres al primer pis, una de les quals emmarcada amb maó i llinda de fusta.
    La façana nord es troba dominada per una estructura adossada i es troba parcialment coberta de vegetació.