La Sardana
Castellfollit del Boix

Música i dansa
    Jaume Ortínez i Mn. Valentí Miserachs
    Grup de Caramelles de Castellfollit del Boix
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La sardana de Castellfollit, Maians i Grevalosa va ser composada l’any 1981 amb lletra de Jaume Ortínez i música de Mn. Valentí Miserachs, cançó cantada des de llavors pel grup de Caramelles el Diumenge i Dilluns de Pasqua. La lletra diu el següent:

Castellfollit del Boix, Maians i Grevalosa, tres noms portem al cor; que són sols una cosa: la pàtria de tothom, bressol dels nostres avis; anhels il·lusions avui a flor de llavis.

Castellfollit tan alt al voraviu d’un cingle; té al nord el Pirineu, i el Montserrat en; mira: casals, boscos i prats, pastures i; ramades, Sant pere dalt del cim beneint; les contrades.

Maians a baix el pla esguardant; Igualada té Andreu com a patró i en fa; una gran diada. La Vinya i l’ametller; solcant terra solcada, té el cim més; suau i els donarà fruitada.

I encara més amunt Sant Marc de; Grevalosa terreny embarrancat i obaga; esponerosa, el grèvol de Nadal, flor; alegre i vermellosa, en farà florida avui. Redempció lluminosa.

Aquesta sardana es cantada pel grup de Caramelles el Diumenge i Dilluns de Pasqua en diferents espais del municipi de Castellfollit del Boix com Permanyer, el Castell, Cal Ferrer, Canyelles, Can Serra, Can Mateu, Fontanelles, Regordosa o l’Andorrà entre d’altres.

La petjada de les Caramelles. 40 anys de caramelles de Castellfollit del Boix, Maians i Grevalosa. Ajuntament de Castellfollit del Boix.