La Rectoria
Argentona

Nucli urbà. C. Bernat Riudemeia.

Arquebisbat de Barcelona
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Edifici de planta quasi quadrada, amb dues plantes pis. La coberta és a quatre aigües, de teula àrab. S'hi poden observar elements de pedra treballada en les cantonades escairades i els dintells de les fienstres i balconades, així com el portal principal adovellat, destacant sobre un fons arrebossat. Els balcons són de ferro forjat. Ha sofert diverses transformacions, en la seva ampliació posterior, problablement del segle XVII i XVIII, tals com la distribució dels elements de la façana, (finestres, balconades), però en general conserva l'estil original.

Tipologia de casal senyorial assimilable a Can Comalada antic o Can Calopa.

Va ser incendiada el 1936, i la seva restauració es va realitzar el 1940, per l'arquitecte Miquel Brullet i el contractista Pallarolas.

Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Fundació Enciclopèdia Catalana. Barcelona, 1982. (Vol. 6: El Vallès i el Maresme). BONET I GARÍ, LL. I col. (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins, Ed. Montblanc-Martín. C.E.C. Barcelona. CARRERAS CANDI, F. Argentona històrica, Ed. C.E.C. Barcelona