La Puieda Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Esteve de Granollers
  A 1300 metres per camí rural de la carretera C-17, punt quilomètric 68'250

  Coordenades:

  41.98999
  2.25954
  438667
  4648930
  08100-89
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08099A00909007
  Jordi Compte

  La Puieda es troba situada en un pla elevat entre el serrat de Puig-rodon al nord-est i el serrat de Palau, al sud-oest, a l'oest de les Fonts de Palau.
  Es tracta d'una masia de reduïdes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis i una estructura adossada a l'oest. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra amb cantonades delimitades amb obra vista. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud, mostra una distribució d'obertures simètrica. A la planta baixa hi ha una finestra emmarcada amb obra vista a cada costat i un portal al centre, emmarcat amb obra vista i amb una creu a la llinda, rebaixada en diversos elements d'obra. Al primer pis també hi ha tres obertures emmarcades amb obra vista, una finestra a cada costat i una galeria al centre formada per una obertura d'arc rebaixat amb la data de 1930 inscrita a l'arc.
  La façana est conté una espitllera i una finestra a la planta baixa i una finestra al primer pis, totes emmarcades amb obra vista.
  La façana nord conté cinc finestres emmarcades amb obra vista, tres a la planta baixa i dues al primer pis.
  La façana oest es troba dominada completament per l'estructura adossada bastida amb murs d'obra vista.