La Foixarda
Castellbell i el Vilar

  Bages
  Raval del Ferran
  222

  Coordenades:

  41.6495
  1.84954
  404200
  4611501
  Número de fitxa
  08053 - 528
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Popular
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1906
  Estat de conservació
  Dolent
  La coberta s'ha enfonsat i el cobert amb la premsa ha desaparegut.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08052A003000240000OM
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  Construcció de planta quadrangular, de planta baixa i coberta a dues aigües amb bigam de fusta, situada als camps que duen el mateix nom. Està situada relativament a prop de camí, al bell mig d'una sembrada de farratge pel bestiar, i a pocs metres d'una barraca de vinya de planta circular. S'hi accedeix des del camí forestal que puja des del Brunet fins al Raval del Ferran.
  La construcció està feta de pedra i morter de calç, amb coberta de teula àrab, amb el carener paral·lel a la façana principal. Al seu interior hi ha una tina de grans dimensions, de planta rectangular, arrebossada. A l'exterior, adossada a la paret dos pilars fets amb maó sostenien un cobert fet amb bigues de fusta i teula àrab. Al dessota hi havia una premsa de vi amb un doble bisenfí.

  Fotos cedides per Marcelí Puigdellívol

  Aquest edifici es va construir a principis del segle XX, l'any 1906 pel seu propietari, Jaume Vilaseca. No estava preparat per a viure-hi, sino que de fet es tracta d'un edifici per l'elaboració de vi, amb una tina al seu interior, i la premsa a fora.