La Farmàcia Vella Vallirana

  Baix Llobregat
  Carrer Major, 355-357
  Al bell mig del carrer Major, prop de l'avinguda de la Parellada
  175m

  Coordenades:

  41.38736
  1.93193
  410701
  4582309
  08295-585
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  XIX-XX
  Bo
  Inexistent
  IPA 19389
  Fàcil
  Altres
  Privada
  Ref. Cad.: 0824107DF1802S
  Adriana Geladó Prat

  Edifici entremitgeres de planta rectangular, format per diversos cossos adossats. Presenta una coberta reformada amb terrats i claraboies, i està distribuït en planta baixa i tres pisos. Totes les obertures són rectangulars i tenen els emmarcaments en relleu, arrebossats i pintats. La planta baixa està completament reformada. Destaca el balcó corregut del primer pis i els dos simples de la segona planta. Tenen les llosanes motllurades i estan sostingudes amb mènsules ornamentades, amb les baranes de ferro treballat. Alhora, les finestres d'aquestes dues plantes tenen els ampits motllurats. La façana està rematada amb una cornisa motllurada damunt la que s'assenta una barana d'obra amb balaustrada. El parament està arrebossat i pintat a les plantes superiors. De la planta baixa destaquen els esgrafiats amb motius vegetals i florals, que decoren la part superior de les obertures.

  Les plantes superiors estan destinades a habitatge, mentre que a la planta baixa hi ha una oficina bancària.

  És probable que la construcció sigui originària de finals del segle XIX. A finals dels anys 80 del segle XX, l'edifici només tenia dos plantes superiors.

  IPA (1988). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, Vallirana. Barcelona: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya [inèdit]. RICH LLORENS, Judit (2015). Inventari del Patrimoni Cultural de Vallirana. Treball de pràctiques UAB / Ajuntament de Vallirana.