La Farinera
Els Prats de Rei

Passeig Josep Maria Llobet, 20
    A l'extrem sud del nucli urbà de la vila dels Prats de Rei.

Jordina Sales Carbonell

Es tracta d'un edifici industrial, actualment en desús, de planta irregular allargada, d'uns 1.000 m2 de superfície, ubicat just al costat del Torrent de l'Aigua, atès que el seu funcionament depenia de la energia hidràulica. L'edifici, en el seu estat actual, sembla correspondre a una construcció de la primera meitat del segle XIX, amb diferents cossos i fases constructives i una característica torre coronada per merlets, de regust historicista, que identifica l'estructura des de la carretera d'arribada a la vila.

L'edifici de la Farinera està ubicat als peus de la vila antiga de Prats de Rei. Varis molins fariners avui ja desapareguts es documenten durant l'Edat Mitjana al llarg dels diferents cursos fluvials del terme, però en èpoques més recents La Farinera va centralitzar la molta de blat de Prats i dels altres pobles de la rodalia.