La dona del pou
Vilassar de Dalt

La caseta del pou de Can Boquet

Tradició oral
    Jordi Montlló Bolart

Al costat del dolmen de La Roca d'en Toni, prop del camí de Cal Senyor hi havia la caseta d'un pou d'aigua que fins fa pocs anys encara estava sencera. Les àvies de la zona expliquen que durant la Guerra civil espanyola (1936-39) una dona amb un nadó s'hi va refugiar. No se sap de què o de qui fugia, però el seu grau de desesperació era tan gran que expliquen va perdre el cap. En un atac de bogeria es va llençar al pou amb la criatura en braços.
    Ara és difícil que en aquest indret es trobi calma tot i estar a la muntanya, sobretot els caps de setmana; però es diu que en una nit de molta tranquil·litat i serenor, encara es poden sentir els crits de desesperació de la dona i els plors del nadó.

L'àvia de Cal Senyor explicava aquesta història a les seves nétes.