La Caseta del Puig
Rajadell

Miralles o Riavall. NE. del terme
    Carretera de Rajadell a Monistrolet; a ma esquerra hi ha un trencall que du a la casa, a 275m a l'O

Recentment restaurada
    OPC 2017-2020 F. Xavier Menéndez

Casa de pagès de planta rectangular, amb planta baixa i planta pis, i amb coberta a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana. Els murs són de pedra irregular, vista. La façana principal (orientada al SE) presenta una porta senzilla amb arc escarser de totxo i obertures (finestres i el petit balcó) també emmarcades en maó. La part oposada de la casa està enclotada, degut al pendent del terreny.
    La casa forma part d'un conjunt de construccions corregudes i arrenglerades de NE a SO. Al centre hi ha la casa; a la dreta (al NE) hi ha una segona casa, adossada, de construcció moderna, i acabada en ciment, i l'altra es l'antiga. Per la part del darrera hi ha construccions de tipus agropecuari, en una cota més alta. La pallissa, feta amb maçoneria, té coberta a una sola vessant, amb dues plantes.

Antigament, es denominava cal Sastre. Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num.64) com la Caseta del Puig.
    La llinda de la finestra de la façana principal duu gravada la data 1868, que ens situa clarament la casa en el segle XIX. Aquesta llinda o placa es la única pedra treballada de la façana (podria se haver estar recol·locada durant la rehabilitació). La data està dins un cercle gravat.
    La casa i tot el conjunt ha estat remodelat i rehabilitat molt recentment, atès que el Catàleg de Masies de 2014 informava de que les cases estaven deshabitades.
    S'ubica entre els masos Bosch i el Puig, a 275 m. a l'O. del trencall que hi mena (a l'esquerra) des de la Carretera de Rajadell a Monistrolet. Es troba en una posició elevada, sobre la vall de Rajadell, connectant amb la vall de Fals.

Es deia Cal Sastre per que hi havia viscut un sastre. Es la tipica casa de parcer construïda al segle XIX en el marc de l'expansió de la vinya, i pel seu topònim, la Caseta del Puig, ha de ser una masoveria o casa de pagés pertanyent als Puig Miralles (al Mas el Puig o al Mas Miralles).