La Cascada
Vallirana

Penyes del Corral - Camí del Soldat romà
    Damunt del carrer del Montseny, al bell mig del camí del Soldat romà, al costat del mateix

Adriana Geladó Prat

Formació rocosa situada a les Penyes del Corral i coneguda amb el nom de la Cascada per la seva forma asimilada a un gran salt d'aigua. S'hi accedeix per la ruta del Soldat romà, la qual s'inicia mitjançant un estret corriol que recorre la part inferior de les penyes i que s'agafa al tram central del carrer de l'Arboçar, a la urbanització del Mirador. La roca està orientada a la població de Vallirana, essent visible des de diversos punts del territori. Es tracta d'un substracte litològic que, juntament amb el Soldat romà, és reconegut com un element identitari de la població local.

Http://www.naturalocal.net (Consulta: 20-06-2017). Http://cevgruprecerca.blogspot.com.es/2013/05/al-fons-les-penyes-del-corral.html (Consulta: 20-06-2017). MARGALL, M.; MIRALLES, J. (2016). Diagnosi dels espais lliures-Municipi de Vallirana. Informe tècnic. Barcelona: [Diputació de Barcelona, Inèdit], p. 14.