El Soldat romà
Vallirana

Penyes del Corral - Camí del Soldat romà
    Damunt del carrer del Montseny, al bell mig del camí del mateix nom, al costat de la Cascada

Adriana Geladó Prat

Interessant formació rocosa situada a les Penyes del Corral i coneguda amb el nom del Soldat romà. De fet, la roca s'asimila al tors superior d'un soldat de l'època romana, amb casc. S'hi accedeix per la ruta del mateix nom, la qual s'inicia mitjançant un estret corriol que recorre la part inferior de les penyes i que s'agafa al tram central del carrer de l'Arboçar, a la urbanització del Mirador. La roca està orientada a la població de Vallirana, essent visible des de diversos punts del territori. Es tracta d'un substracte litològic reconegut com un element identitari de la població local.

Una de les imatges ha estat extreta del web del Grup de Recerca del Centre Excursionista de Vallirana (CEV).

Aquesta formació rocosa va ser descoberta i batejada per en Miquel Vendrell i Font, valliranenc i soci honorífic del Centre Excursionista de Vallirana (CEV). En la IX Caminada Popular de Vallirana organitzada pel CEV l'any 1990 es va crear el camí d'accés per arribar-hi.

Http://www.naturalocal.net (Consulta: 20-06-2017). Http://cevgruprecerca.blogspot.com.es/2013/05/al-fons-les-penyes-del-corral.html (Consulta: 20-06-2017). MARGALL, M.; MIRALLES, J. (2016). Diagnosi dels espais lliures-Municipi de Vallirana. Informe tècnic. Barcelona: [Diputació de Barcelona, Inèdit], p. 14.