La Casanova
Castellfollit del Boix

Camí de Can Prat. A la bifurcació de camins agafar el camí de Cal Rigolfes

s. XIX-XX
    Reformada la dècada de 1990
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La Casanova o també anomenada Cal Cabretes és una edificació formada per la casa principal i diverses annexes habilitats com a vivenda d’època contemporània. El cos principal és un edifici de planta quadrangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Al frontis s’obra el portal d’accés d’arc rebaixat i dues finestres. A nivell del primer pis hi ha el balcó amb barana de ferro i dues finestres. Totes les obertures estan remarcades amb maons. A la part posterior de la casa hi ha un volum annexa on hi havia dues tines de planta quadrada i el celler, espais actualment incorporats a la casa. Adossat a la façana de ponent hi ha la zona de de l’estable i corral, espai reformat l’any 1948 segons indica  un maó col·locat a la part superior de la finestra central i on s’hi van afegir les obertures existents. Posteriorment s’hi va afegir la zona de cobert i magatzem; obra de maons amb la coberta a una vessant i sostinguda per bigues i pilars d’obra.

Altres noms: Cal Cabreta