Rigolfes
Castellfollit del Boix

Camps de Rigolfes. Oest de Castellfollit del Boix
    Camí de Can Prat. A la bifurcació de camins agafar el camí de Cal Rigolfes

Enderrocada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Rigolfes és un antiga construcció d’època contemporània en mal estat de conservació degut l’alt grau d’enderrocament. Els murs existents permeten determinar que es tracta d’una construcció formada a partir d’un cos principal de planta quadrada compartimentat en diferents àmbits de planta baixa i pis amb l’accés situat a llevant. Annexa a la façana de ponent es conserven dues tines de planta circular amb l’interior revestit amb els cairons. El parament de l’edifici és de pedra irregular rejuntada amb argamassa. Alguna de les obertures existents està remarcada amb maons. El volum independent situat a tramuntana de la casa és l’espai de corral i magatzem. Es un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb l’embigat de fusta i toves. El cos està dividit en dos àmbits, cadascun d’ells amb porta d’accés. El parament de l’edifici és de pedra irregular rejuntada amb argamassa amb la cantonada de pedra ben escairada.