Jaciment de la Serreta
Rubí

Al nucli urbà

Prehistòric
    Edats dels Metalls
    Dolent
    Es possible que es conservin altres restes sota altres edificis i vials. Per la seva pròpia natura de patrimoni que es troba sota terra presenta un alt grau de fragilitat davant els projectes urbanístics, així com un alt grau d'incertesa en la valoració de les restes abans de ser exhumades, ja que la seva configuració pot variar molt en molt poc espai.
    IPAC - CA Rubí 28
    Ajuntament de Rubí, Pça. Pere Aguilera, 1, 08191-RUBÍ i altres
    Juana Maria Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Jaciment de l'Edat del Bronze. Va aparèixer una estructura excavada a l'argila de fons pla i parets de tendència còncava amb una fondària conservada d'un metre. Dins d'aquesta es documentà una inhumació col·lectiva en la que s'han pogut distingir tres individus. El primer es tracta d'un individu jove (12-13 anys) que havia estat en contacte amb algun objecte de bronze. El segon és un individu femení de 19 a 20 anys i el tercer un adult mascle de 23 a 25 anys, en posició fetal forçada que s'hauria hagut de mantenir per lligament. Es van recuperar també 59 fragments de ceràmica, abundants restes de fauna i carbons i dues mostres d'indústria lítica (CARTA ARQUEOLÒGICA, 1999). Durant els darrers anys s'han realitzat diverses intervencions arqueològiques de caràcter preventiu que no han aportat més dades del jaciment.

Localitzat en fer unes obres l'any 1996 (CARTA ARQUEOLÒGICA, 1999).

CARTA ARQUEOLÒGICA (1999) Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Rubí (Vallès Occidental), Barcelona, Generalitat de Catalunya