Imatge de Sant Pere
Jorba

Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

La imatge està molt erosionada.
    Científic/Cultural
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Escultura de mida mitjana feta amb pedra sorrenca. Representa una figura masculina vestida amb una túnica llarga que en origen devia presentar una textura més rica. El cap, proporcionalment gran, té una barba llarga, i els cabells tenen el serrell en una clapa diferenciada de la resta. Com a únic atribut, té en la mà esquerra un objecte vertical rematat amb una esfera, que tant podria correspondre a una espasa amb el seu pom o a un bàcul o unes claus. Degut a aquesta ambigüitat, no és segura la seva atribució a Sant Pere o Sant Pau.

L'autoria de la fotografia inclosa a la fitxa és del Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l’Anoia.

És possible que la imatge fos venerada en una capella anterior a l’actual església de Sant Pere.

Castro i Borrós, Pere  (1993): Dates i dades històriques de Jorba. Jorba: Ajuntament de Jorba. p. 92.