Hotel Sant Bernat
Montseny

Carretera de Sant Bernat de Montseny

Josep Maria Ros i Vilà
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

L'Hotel Sant Bernat és un edifici construït a mitjans del segle XX. És un edifici en planta en forma de "L", formada per diversos cossos d'alçades i cobertes diferents. El volum principal s'obre amb set pòrtics de mig punt ceràmics a la planta baixa, un dels quals és l'entrada porxada a través d'un cos avançat sostingut per columnes. Els pisos superiors també són porticats, el primer d'arc pla i el segon d'arc escarser. A la façana posterior es reprodueix el mateix esquema compositiu. El tractament exterior dels murs és de pedra vista a la planta baixa i arrebossat i pintat a la resta. Al pati posterior de l'hotel hi ha la capella de Sant Bernat de Menthon.

L'hotel va ser construït l'any 1952 per encàrrec de Delmir de Caralt a l'arquitecte Josep Maria Ros i Vila. Al costat també hi va fer una capella de Sant Bernat de Menthon, d'estil neoromànic.