Hotel Sant Bernat
Montseny

  Vallès Oriental
  Carretera de Sant Bernat de Montseny

  Coordenades:

  41.78118
  2.39607
  449813
  4625658
  Número de fitxa
  08137 - 15
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1952
  Josep Maria Ros i Vilà
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 29212
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  002014300DG42F0001OR
  Autor de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

  L'Hotel Sant Bernat és un edifici construït a mitjans del segle XX. És un edifici en planta en forma de "L", formada per diversos cossos d'alçades i cobertes diferents. El volum principal s'obre amb set pòrtics de mig punt ceràmics a la planta baixa, un dels quals és l'entrada porxada a través d'un cos avançat sostingut per columnes. Els pisos superiors també són porticats, el primer d'arc pla i el segon d'arc escarser. A la façana posterior es reprodueix el mateix esquema compositiu. El tractament exterior dels murs és de pedra vista a la planta baixa i arrebossat i pintat a la resta. Al pati posterior de l'hotel hi ha la capella de Sant Bernat de Menthon.

  L'hotel va ser construït l'any 1952 per encàrrec de Delmir de Caralt a l'arquitecte Josep Maria Ros i Vila. Al costat també hi va fer una capella de Sant Bernat de Menthon, d'estil neoromànic.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic del Parc del Montseny. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona  (1997).

  Inventari del Patrimoni Construït del Parc del Montseny. Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona i Diputació de Girona. Any 2008.

  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Montseny (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.