Homenatge al Tricentenari
Sant Pere de Vilamajor

Plaça de l'Ajuntament, 08458, Sant Pere de Vilamajor.

XXI
    Glòria Ortega i Luà Aligué
    Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
    Virgínia Cepero González

Escultura de ferro realitzada per Glòria Ortega i Luà Aligué, l'any 2014, amb motiu de la celebració del tres-cents aniversari dels fets de l'onze de setembre de l'any 1714. Es troba a la plaça de l'Ajuntament.
    L'escultura, de més de dos metres d'alçada, està formada per les paraules "CATALUNYA" i "TORNAREM A SOFRIR, TORNAREM A LLUITAR, TORNAREM A VÈNCER", que constitueixen una torre que representa la fortalesa del poble català, que manté el seu esperit nacional durant tres-cents anys.
    La paraula "Catalunya" representa la unió de les quatre Diputacions sota la Mancomunitat, germen de la nova Generalitat.
    La frase "Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a guanyar" va ser pronunciada per Lluís Companys i Jover (1882-1940), el dia 1 de març de l'any 1936, al balcó del Palau de la Generalitat, durant el discurs del seu restabliment com a president de la Generalitat de Catalunya, després de l'èxit electoral del Front d'Esquerres, en les Eleccions generals espanyoles de l'any 1936.
    I les quatre barres representen el moment actual de la història de Catalunya.

Glòria Ortega Arimany (Manlleu, 1954):
    És una escultora i ceramista, vinculada al Centre d'Art La Rectoria des dels seus inicis. Ha rebut formació artística a Nova York, Portugal i Menorca. Col·labora en diverses publicacions d'art, com les revistes Coses d'Art i l'Artual.
    Ha exposat la seva obra arreu de Catalunya (Barcelona, Granollers, Peralada, Girona, Valls, Montornès del Vallès, La Pera, Sant Pere de Vilamajor) i a Mallorca. I ha participat en diverses exposicions col·lectives a Barcelona, Granollers, Girona, Palma de Mallorca, França, Itàlia, etc. En destaquen les seves obres en espais públics, a Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Cardedeu, Vespella de Gaia i Blanes.

L'escultura va ser inaugurada el dia 10 de setembre de l'any 2014, a la plaça de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

FESTACATALUNYA. Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya: www.festacatalunya.cat/