Himne de Ripollet
Ripollet

  Vallès Occidental
  Nucli urbà de Ripollet (08291)

  Coordenades:

  41.49618
  2.15395
  429382
  4594186
  Número de fitxa
  08180 - 148
  Patrimoni immaterial
  Tipologia
  Música i dansa
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Obert
  Simbòlic
  Titularitat
  Pública
  Autor de la fitxa
  J Douet

  Himne de la població de Ripollet anomenat Cant a Ripollet, que conté la següent lletra: Amb el nom de la nostra vila unim nostres sentiments fem brollar del cor als llavis Ripollet als quatre vents¡ Terra roja, terra blanca vora el riu que duu el seu nom amb una horta ben gemada i un got de vi per tothom. Ripollet meitat pagesa, i meitat industrial matineja, canta i tresca i té nobles ideals. El treball que a tots honora la virtut que ens fa més bons la cortesia i la joia i un pomell de bons cantors.

  Es tracta d'una partitura original per a cor masculí de 4 veus d'Antoni Oliva i Oliva. La lletra és original de Josep Maria Brull. L'any 2007 va ser enregistrada una versió cantada en CD a càrrec de la Societat Coral "El Vallès" de Ripollet, amb suport de membres de la Coral "Belles Arts" de Sabadell i del cor infantil d'alumnes de les escoles de Ripollet i amb músics de l'escola de música, Ripollet Educació. Els arranjaments van anar a càrrec de Toni Santiago i Esteve Costa

  La tardor del 2007, en el decurs d'una trobada de Gegants a Ripollet es va fer manifesta la voluntat d'algunes entitats culturals com la CRAC, o la societat Coral El Vallès, de convertir el Cant a Ripollet de Josep Maria Brull en l'himne oficial de la població. A més de la conversió en l'himne del poble, es va pensar que seria un magnífic tancament de l'any Brull, que s'estava celebrant enguany, i un homenatge a l'artista. Aquest cant havia sortit d'un poema de Josep Maria Brull, del qual no es conserva l'original, però sí una partitura del 1956, musicada per Antoni Oliva Oliva. Aquest cant havia estat interpretat diverses vegades per la Societat Coral del Vallès. Al Ple ordinari del 28 de febrer del 2008 es va fer l'aprovació inicial per manar a la Generalitat l'oficialitat del poema. Poc desprès es va decidir per fer dues versions del mateix himne, una oficial i una versió popular feta amb veus infantils. Finalment el 18 d'abril del 2008 es proclamava l'oficialitat de l'himne. El dia 20 d'abril del mateix any l'himne va ser presentat a la població de forma oficial en una interpretació dels membres de la Societat Coral El Vallès, acompanyats de la soprano Anna Borrego.

  MOGAS SALVADÓ, M (2008) Històries de Ripollet. Edició Commemorativa. Pàg.313-315.