Casal de Joves
Ripollet

Nucli urbà de Ripollet (08291)
    Rambla Sant Jordi, 6

Ajuntament de Ripollet. Rambla Sant Jordi, 6
    J Douet

Edifici aïllat de caire residencial situat al carrer Rambla Sant Jordi de Ripollet i reconvertit en Casal de Joves i Patronat Municipal de Comunicació. Es tracta d'un edifici de planta quadrangular cobert a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana. Construït en mur de maó, ha estat arrebossat posteriorment i pintat en color blanc. Compta amb pis semisoterrat, planta baixa, primer pis i golfes. La façana principal es troba encarada a migdia, amb la qual cosa l´accés no es realitza des del carrer Rambla Sant Jordi sinó pel pati que precedeix a l´edifici, i que al seu dia fou en realitat un conjunt de jardins. La construcció de la Rambla va fer que actualment el que fou la façana principal hagi quedat convertida en la façana posterior oculta des del carrer. La composició de l´edifici fa que sigui simètric amb una porta principal que s´obre a nivell de la planta baixa , la qual dóna mitjançant una doble escalinata al pis semisoterrat. Aquesta escalinata crea un passadís esglaonat que recorre la línia de la façana principal, a nivell de planta baixa, i que resta protegit per una barana d´obra recolzada sobre una arcada rebaixada. Aquesta arcada rebaixada crea al mateix temps una volta sota la qual s´escau la porta d´accés al pis semi-soterrat. Com a element decoratiu, la barana compta amb un fris d´elements vegetals i florals que es repeteix a nivell de la barana del primer pis. La porta principal d´accés és allindanat i es protegeix amb un porticó senzill de fusta. A banda i banda de la porta s´obre una finestra rectangular protegida també per contrafinestres de fusta. A nivell de primer pis destaca la presència d´un terrat que ocupa part de la superfície del primer pis protegit per una barana d´obra similar a la de les escales d´accés. La façana nord conserva encara les obertures originals on destaca la presència de tres finestres a nivell de planta baixa i un balcó central amb barana de ferro motllurada i una finestra a banda i banda. La resta d´obertures de les finestres laterals ha estat alterada durant les darreres reformes de l´edifici. Interiorment l´edifici ha estat completament reformat per adaptar-lo al seu ús actual.

Tot i no conèixer amb exactitud les dades exactes de la seva construcció, la casa conserva l´aire senyorial de les cases d´estiueig construïdes a començament del segle XX a la perifèria del Ripollet. Caldria pensar que a mitjans del segle XX la casa quedà absorbida pel teixit urbà de Ripollet.

MOGAS SALVADÓ, M (2008) Històries de Ripollet. Edició Commemorativa.