Estàtua de Santa Llúcia
Ripollet

Església parroquial de Sant Esteve. C/Padró, 7

M.A. Cassanyes
    Bisbat de Barcelona. Carrer del Bisbe, 5 . Barcelona (08002)
    J Douet

Escultura realitzada en alabastre sense rastres de policromia visible. Es troba situada en una fornícula oberta en un dels murs laterals de l'església. Es tracta d'una Santa Llúcia representada en un estil molt clàssic, vestida amb una túnica llarga amb plecs també de caràcter clàssic, du a la mà dreta una ploma llarga que simbolitza el seu caràcter de màrtir, mentre que el braç esquerra es mostra plegat, recollint part de la túnica del vestit i sostenint a la mà els ulls del seu martiri.

L'església fou saquejada durant la Guerra Civil: l'altar major barroc va ser cremat i destruïts gairebé tots els mobles, els objectes cerimonials, les escultures i els ornaments de l'interior. L'escultura de Santa Llúcia fou encarregada a l'escultor Casañas el 1943, i va ser donació dels molins cartroners de la població, que la consideraven com a patrona.

CASANOVA I QUEROL, E i FONDEVILA I GUINART, Mª À (1992) Descobrir Ripollet, patrimoni contemporani, Barcelona, pp. 124-6. MOGAS SALVADÓ, Manuel (1983) Històries de Ripollet. Ripollet. pp. 26-44.