Habitatge del Pla Vell
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera de Sant Llorenç cal agafar el trencant de Coforb, es passa al costat de ca l’Alen i la Casanova, més endavant, la casa del Pla de Rossinyol es troba enlairada a la dreta i cal arribar-hi seguint una pista de terra en bon estat.
    Al nord del Pla de Rossinyol.
    1055

42.0784
    1.7947
    400302
    4659184
    08045 - 67
    Dolent
    Només es conserven part dels murs de l'edifici, els quals estan afectats i coberts per la vegetació.
    08044A011000050000SR
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Pocs metres al nord de la casa i adossats a un marge es troben les restes de l’antiga casa del Pla de Rossinyol, només es conserven part dels murs est i nord i restes de paviment amb enllosat de pedra.

Les restes son datables dels segles XVIII-XIX. S'hi observa una planta de 11 m x 6 m de planta i els materials constructius són la pedra sorrenca i el fang.

CASACUBERTA, A., CUNILL, J., SÁNCHEZ, J. (2022) Història dels masos del Municipi de Capolat. Inèdit.