Habitatge a l'Avinguda Catalunya, 34-36
La Palma de Cervelló

  Baix Llobregat
  Av. Catalunya, 34-36
  98

  Coordenades:

  41.41226
  1.96927
  413856
  4585036
  Número de fitxa
  08905 - 18
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Eclecticisme
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA: 18287
  Accés
  Fàcil
  Religiós
  Titularitat
  Privada
  Varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Xavier Esteve Gràcia

  Conjunt de dues cases, de planta i pis, pràcticament simètriques, entre mitgeres. Els edificis són de planta rectangular, amb teulada de teula àrab a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana principal i coronaments pla. Si bé segurament originalment hi havia un únic carener, l'edifici amb el número 34 ha estat reformat, desplaçant aquest per allotjar una petita terrassa a la part frontal de la casa. La façana està arrebossada i pintada de color salmó, amb un únic motiu decoratiu, situat a l'alçada que separa les dues plantes, consistent en una línia horitzontal de color gris, amb dues bandes de color granat a banda i banda d'aquesta. Al primer pis les obertures són encara originals, consistents en un balcó i una finestra construïts simètricament a cada casa. Totes elles tenen una llinda esglaonada i disposen d'un guardapols rematat triangularment. Els balcons disposen d'una barana de ferro forjat. La façana de la planta baixa és només original en l'edifici del número 36, mentre que la del 34 ha estat totalment modificada recentment. La primera disposa d'una única obertura consistent en un portal retirat un metre dins de la façana a mode de porxo. Sobre d'aquest hi ha un guardapols format per motius geomètrics.

  AAVV (2011) Revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de la Palma de Cervelló (POUM). Catàleg de béns protegits. Ajuntament de la Palma de Cervelló. p. 30-31.
  DE BUEN LINARES, A.; ROIG i MESTRE, M.D.; VIVAR CANTALLOPS, J.A (1999): Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Natural de la Palma de Cervelló. Inèdit. Ajuntament de la Palma de Cervelló.