Habitatge a la plaça Marcer, 5
Sant Pere de Ribes

Pl. Marcer, 5

Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Edifici cantoner que es troba situat entre la plaça Marcer i el carrer del Doctor Puig. Està constituït per tres cossos compostos segons una marcada simetria; el de la cantonada sobresurt en alçada en forma de torre, amb coberta a quatre vessants, i els dos laterals són de planta baixa, pis i golfes amb coberta a tres vessants. En tots tres, la planta baixa està definida amb pòrtics d'arc de mig punt de pedra, alguns dels quals formen part d'accessos i d'altres de finestres. El cos central presenta a nivell del primer pis dos finestrals d'arc pla de pedra amb sortida a un balcó, sobre els quals hi ha dues finestres d'arc pla de pedra amb l'intradós motllurat. La part que sobresurt en forma de torre està definida per una cornisa amb volada, sobre la qual hi ha tres pòrtics d'arc carpanell de pedra, que es repeteixen a les quatre cares del cos. Els cossos laterals presenten al primer pis finestres d'arc pla de pedra; al segon cos la finestra central té sortida a un balcó. El nivell de les golfes s'obre en ambdós amb una galeria horitzontal de pòrtics d'arc carpanell de pedra, que descansen sobre una cornisa. Els ràfecs estan acabats amb imbricacions de teula i rajola ceràmica. El tractament dels murs és arrebossat i pintat de color blanc, amb els angles de la part superior de la torre que imiten carreus.