El Clot d'en Sidós
Sant Pere de Ribes

Autòdrom de Rocamar

El revestiment dels murs es troba deteriorat.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Masia situada dins del circuit automobilístic de Rocamar. És un edifici aïllat de planta rectangular que es composa de dos cossos adossats en paral·lel. Està construïda aprofitant el desnivell del terreny, pel que un volum consta de planta baixa i dos pisos i l'altre de planta baixa i pis. El primer té la coberta a una sola vessant i el segon a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis del primer volum presenta dos portals d'arc de mig punt arrebossat, entorn els quals hi ha diverses finestres d'arc pla arrebossat disposades de forma aleatòria. A nivell del segon pis, sobre un dels portals, hi ha una finestra amb sortida a un balcó de baranes forjades. Al mateix pis, a l'extrem de ponent de la façana, s'obre1 un pòrtic d'arc de mig punt amb impostes, que es prolonga formant una galeria amb dos pòrtics més a la façana de ponent i un altre a la de tramuntana. El revestiment dels murs es manté arrebossat. A l'extrem de llevant d'aquest volum hi ha unes escales que condueixen al segon volum, que sobresurt respecte la resta de la construcció. Presenta una galeria al pis superior amb cinc pòrtics d'arc de mig punt, un dels quals s'ha habilitat com a accés. Aquest es fa a través d'una escala exterior adossada al mur de forma paral·lela. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color carbassa. Davant les façanes hi ha dues portalades d'accés a la finca; una d'elles amb una porta forjada amb l'any 1862 i l'altra amb forma de frontó i oberta en arc escarser.

La primera referència documental del Clot d'en Sidós la trobem al cadastre de l'any 1739, on hi consta un tal Jaume Tasís de Casa Sidos. Més endavant, segons consta en el llibre d'Apeo de l'any 1847, el Clot d'en Sidós pertanyia a Francisca Febrer i Benaprès de Sitges. Després de la seva mort, l'any 1853 va passar a Joan Amell i Milà.