GR-3
Gurb

Parròquia de Sant Cristòfol de Vespella
    Recorre un tram de terme municipal a l'extrem nord-oest

Propietaris diversos
    Jordi Compte

El GR-3 és un itinerari circular amb inici i final a la ciutat de Lleida que recorre un gran nombre de les comarques catalanes connectant amb la majoria dels GR catalans.
    El recorregut que passa pel municipi de Gurb correspon al tram 4 que té inici al Santuari de la Mare de Déu dels Munts i arriba fins a Sant Bartomeu del Grau passant per Santa Llúcia i Santa Perpètua formant una etapa de 26,160 km amb durada aproximada de 6:25 h.
    La part que pròpiament discorre pel terme municipal no arriba al quilòmetre i consisteix en un petit tram entre el cim del turó on s'assenta l'església de Santa Perpètua i el coll que separa aquest turó del serrat de CollGriell, punt on entra en terme municipal de Sant Bartomeu del Grau.

El sender va ser homologat l'any 1992.

Pàgina de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya: www.feec.org