Gorg del Conill
Rellinars

Vallès Occidental
    Per la seva ubicació al bell mig del torrent de la font del Conill té un accés fàcil des de la Riera de Rellinars. Pujant riera amunt, abans d’arribar al Pla de la Bàscula, cal travessar la riera i entrar cap el torrent de la Font del Conill. Trobarem el gorg uns 500 m més amunt.
    Torrent de la font del Conill
    425

41.62922
    1.93607
    411378
    4609157
    08179 - 479
    Gorg natural de la riera.
    08178A006000260000OJ
    Marc Malgosa Montserrat, Joan Soler Gironès i Marc Samper Gispert

Formació geològica natural, l’aigua del torrent de la font del Conill ha anat erosionant i excavant aquest gorg fins a formar aquesta piscina natural d’aigua encalmada i transparent.

El gorg té una forma gairebé rectangular. La part més allargassada es disposa perpendicular al curs de l’aigua, i mesura uns 8 m, mentre que la part més curta que segueix el curs de l’aigua mesura uns 4,5 m.

La fondària màxima aproximada és de 1,5 m.

Històricament el torrent del Conill sempre ha aportat aigua a la riera de Rellinars, recollides des de dalt la Serra de l’Obac. Per això s’hi troben tantes fonts i brolladors, així com gorgs i tolls d’aigua. És un torrent realment feréstec i ombrívol.

• Malgosa Montserrat, Marc; Samper Gispert, Marc i Soler Gironés, Joan (2021). “Rellinars a les teves mans”, Guia excursionista i geogràfica, Ajuntament de Rellinars.
    • Mapa Topogràfic municipi de Rellinars (2021). Escala 1:7500, inclòs dins la guia excursionista i geogràfica de “Rellinars a les teves mans”.
    • Montlló Bolart, Jordi. Mapa de patrimoni cultural i natural de Rellinars (Vallès Occidental), juliol 2019, Àrea de Cultura DIBA, Barcelona.