Goigs de Sant Andreu d'Horta
Sant Mateu de Bages

Ctra. BV-3002, al km. 6,1 camí direcció nord fins raval Mejà i continuar camí E i N uns 1300 m

Música i dansa
    Lluís Alemany, prevere (lletra)
    Tradició en desús
    Jordi Piñero Subirana

Goigs que tradicionalment es cantaven a la capella de Sant Andreu d'Horta, una capella particular de la masia d'Horta, a la demarcació de Mejà, construïda el 1815 per iniciativa del seu propietari. La lletra dels goigs, dedicats en honor a l'apòstol sant Andreu, diu: "La parròquia amb fe sincera / a vos prega amb gran fervor; / aumenteu-li el blat a l'era / i els ceps ragin d'abundor. / Vetlleu sempre nit i dia / pels veïns de Sant Mateu". La lletra dels goigs és de Lluís Alemany, prevere.
    La capella de Sant Andreu fou saquejada durant la Guerra Civil de 1936 i els goigs es van perdre. Actualment només s'hi diu missa un cop a l'any, per la festivitat del patró, però no es canten els goigs.

L'exemplar consultat és de la col·lecció de l'Associació d'Amics dels Goigs. Editat a Vic: Tipografia Balmesiana, 1962.