Goigs de Sant Martí de Claret de la Serra
Sant Mateu de Bages

Capella de Sant Martí de Claret de la Serra. Demarcació de Salo
    Emplaçament
    Ctra de Salo (BV-3002) al km. 6,2 camí N cap a Mejà i continuar des de cal Rojas camí E i N-W 1500 m
    603

41.86195
    1.66357
    389080
    4635312
    08229 - 535
    Música i dansa
    XVIII-XXI
    Tradició vigent
    Jordi Pñero Subirana

Goigs que tradicionalment es cantaven, i es continuen cantant, a la capella de Sant Martí de Claret de la Serra, pertanyent a la demarcació de Mejà i Salo. Es tracta d'una petita capella que podria tenir un origen medieval, ja que el lloc de Claret de la Serra era un nucli important en època alt-medieval. Sant Martí de Claret tenia una gran devoció per part de la feligresia de Mejà, i era una de les esglésies visitades en les processons durant el temps de quaresma. La lletra dels goigs, dedicat en honor al bisbe Martí de Tours, diu: "Desde el cel doneu mirada / sobre Salo compasiva / Que en Vós té sempre posada / veneració i fe molt viva". Actualment els goigs es canten per la festivitat de Sant Martí, l'únic dia que es diu missa a la capella.

L'exemplar conservat a la capella és editat a Manresa: impremta de Josep Roca, 1946.