Goigs de la Marededéu de Gresolet
Saldes

Vall de Gresolet. Santuari de Gresolet.

XVII-XX
    Bisbat de Solsona. Palau Episcopal. 25280 SOLSONA
    Cortés Elía, Mª del Agua

De la Marededéu de Gresolet s'ha editat diferents goigs entre el segle XVII i inicis del XX. El més antic es va editar el 1669 a l'estampa de Rafael Figueró al carrer Cotoners de Barcelona. El 1670 a Girona, per Geroni Palol. A l'impremta de Joan Abadal a Puigcerdà. El 1860, Anglada de Vic. El 1862, Joan Soldevila de Berga. El 1872, vda. Soldevila de Berga. Impremta Quirze Casals de Berga. El 1903, 1912 i 1919 J. Huch de Berga. La Hormiga de Oro de Barcelona. El 1922 i 1922 a J. Huch de Berga. El 1958 a la col·lecció Serant.

Es canten el dia de l'aplec de Gresolet el Dilluns de Pentacosta i el 8 setembre, celebració de les Marededéus Trobades.

Els goigs són un cant i una pregària que cada poble canta als seus patrons i sants, amb poemes musicats amb inspiració de les accions fetes pels sants o Marededéus.

Goigs antics del Berguedà. Recull. Col·lecció Bagà logística. Associació Medieval de Bagà. 2000.