Goig de Santa Eulàlia
Santa Eulàlia de Riuprimer

Música i dansa
    Lletra del mestre/Josep Taxés./Música de mossèn Joan Bajon
    Biblioteca de Catalunya, C/ de l'Hospital, 56, 08001 Barcelona
    Pilar Camañes

El goig a Santa Eulàlia de Mèrida, patrona de Riuprimer, manté la tipologia seguida per els goigs, amb una composició tipogràfica amb una orla que emmarca el document escrit, el text es presenta en dos columnes i per una sola cara. La imatge de l'advocació es presenta centrada a la part superior, correspon a Santa Eulàlia de Mérida, patrona del municipi i just per sota la partitura. En la meitat inferior hi ha la lletra del goig acompanyada del paràgraf amb informació tècnica: Lletra del mestre/Josep Taxés./Música de mossèn Joan Bajon./Dedicats al Poble de Santa Eulàlia de Riuprimer. Impresa per l'Impremta Ausetana de Vic. El goig original es conserva a la Biblioteca de Catalunya.

L'existència dels goigs es remunta com a mínim al segle XII, on la literatura medieval ja mostrava peces que enaltien els goigs de la Mare de Déu, acompanyades d'una petició d'un favor o de protecció. Són cançons per ser cantades de manera col·lectiva, i malgrat inicialment es dedicaven a ocasions especials, més tard es van generalitzar. Les impressions d'aquests versos, comparteixen la designació de goig i originalment no presentaven partitura, ja que no tenien una musica associada, i tothom la coneixia. Més endavant, els goigs presenten partitura