La Vila
Santa Eulàlia de Riuprimer

Pla de Palou

Pilar Camañes

Es tracte d'un gran mas a quatre aigües, de planta baixa i dos pisos. La façana principal està oberta a migdia. La majoria d'obertures de la casa són a partir de brancals i llindes de pedra, mentre que la porta principal adovellada aporta la data de 1798. A ponent de l'edifici hi ha unes galeries a l'alçada de la planta principal, resulta una de les construccions annexes més destacables. També s'ha de destacar la construcció de l'era de la casa, davant de la façana principal, sobre d'una gran volta de pedra, a sota hi ha la cisterna.

Passat el quilòmetre 5 de la carretera BV-4316 direcció Santa Eulàlia de Riuprimer hi ha un trencant a mà dreta que porta al Soler Botei. Ara bé, el primer trencant a la dreta porta als masos pertanyents a Santa Eulàlia, de la zona del Pla de Palou. Transcorreguts 1,5 quilòmetres hi ha un trencant a l'esquerra que permet arribar fins al mas, edificat damunt d'un turó, al nord del mas Mitjà.

Segons les dades disponibles la construcció del mas es realitza a finals del segle XVIII. Aquest mas és hereu del mas Mitjà, en un moment determinat els propietaris van construir un nou habitatge on es van traslladar, passant amb el temps a abandonar-se el més antic. Actualment, es habitat per la familia Coma, procedents del Mas Coma, de Santa Eulàlia de Puigoriol. Els Coma van comprar la vila al segle XIX.

Fitxa de l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Nº d'inventari 23994