Ginoles
Mediona

Entre el Mas Conques i el Mas Rodó.

XII; XVII-XX
    ARQ075 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de planta rectangular al voltant de la qual hi ha diverses edificacions annexes que li donen una aparença molt allargada. A banda, també hi ha altres construccions independents, destinades a l’activitat agrícola.

L’edifici consta de planta baixa i dos pisos i té coberta a doble vessant de teula àrab amb el carener paral·lel a la façana. A llevant, integrada en l’edifici té una capella amb advocació a Sant Quintí

Consta de planta baixa i dos pisos, l’accés és a través d’un portal amb arc de mig punt a tocar de la capella. Les obertures són rectangulars i d’obra seguint quatre eixos de simetria. A l’alçada del primer pis les dues obertures del centre són balcons amb balustrada de ferro forjat. També tenen reixes de ferro les finestres de la planta baixa.

En l’extrem de la façana posterior hi ha una torre de planta quadrangular de tres nivells i coberta a quatre vessants. Les cantoneres i les finestres estan delimitades amb pedra.

El recinte té un mur perimetral exterior, amb porta d’arc de mig punt i voladís de teula àrab. Entre el mur perimetral i l’edifici queda un pati davanter amb bancs i altres elements de decoració moderna.

La propietat ja apareix documentada al segle XII en concret el 1130 com  a Gennoles pertany als Hospitalers de la casa de la Casa de Sant Valentí. A finals del Segle XVI és propietat dels Hospitalaris de Sant Joan de Jerusalem. El 1650 és comprada pel Mossèn de Santa Maria de Mediona, Quintí Gili.

Els Gili de Ginoles, que ostenten la propietat fins a l’actualitat, feien de marxants i a finals del segle XVIII 1780 tenien arrendades diverses carnisseries de l’Anoia i el Baix Llobregat.

A finals del segle XIX o inicis del XX Quintí Gili Poch, de Ginoles compra la finca de Mas Pagès que té vinya, sembrats, oliveres, bosc, torrents i erms. També era de Ginoles Cal Marimon, esdevenint per tant uns dels grans propietaris del terme de Mediona.