Capella de Sant Quinti de Ginoles
Mediona

Al nord est del nucli urbà, al nord del Torrent de Ginoles.
    A llevant del Mas Ginoles.

ARQ035 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Capella integrada al mateix edifici de la masia de Ginoles, per la banda de llevant. Correspon a una construcció amb coberta a doble vessant, que segueix la mateixa estètica que el mas, amb parets llises i arrebossades pintades de blanc. S’hi accedeix per un portal de pedra carejada i llinda plana on hi ha una inscripció dins un cartutx amb volutes on consta la data 1670. Sobre la porta hi ha una fornícula decorada tant en el perímetre com el coronament amb elements geomètrics, a l'interior  conté una Verge. Per sobre hi ha un ull de bou amb reixa de ferro.

La propietat ja apareix documentada al segle XII en concret el 1130 com a Gennoles pertanyent als Hospitalers de la casa de la Casa de Sant Valentí. A finals del segle XVI és propietat dels Hospitalaris de Sant Joan de Jerusalem. El 1650 és comprada pel Mossèn de Santa Maria de Mediona, Quintí Gili.

Els Gili de Ginoles, que ostenten la propietat fins a l’actualitat, feien de marxants i a finals del segle XVIII, vers el 1780 està documentat que tenien arrendades diverses carnisseries de l’Anoia i el Baix Llobregat.

A finals del segle XIX o inicis del XX Quintí Gili Poch, de Ginoles comprà la finca de Mas Pagès que tenia vinya, sembrats, oliveres, bosc, torrents i erms. També era de Ginoles Cal Mariomon, esdevenint per tant uns dels grans propietaris del terme de Mediona.