Mas Conques
Mediona

Té algunes parts força malmeses, està en reforma.
    Fitxa ARQ060 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Residencial - productiu
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de planta rectangular allargada composada per dos cossos adossats. Al voltant de l’edifici principal hi ha altres edificacions, principalment de caràcter agrícola, bona part d’elles en desús o en fase de reforma.

L’edifici principal costa de planta baixa i dos pisos amb coberta a una vessant de teula àrab. Té el cos de llevant més reformat i el de ponent en procés de reforma. És una edificació feta amb murs d’argamassa amb les parets arrebossades externament.

En el cos de llevant les obertures són d’obra i quadrangulars, inclosa la porta d’accés. Destaquen el finestrals dels segon pis, rematats en arc de mig punt, a mode de galeria.

El cos de ponent, també té les obertures rectangulars d’obra, algunes tapiades i altres obertes recentment. La porta és amb arc de mig punt. Als extrems de l’edifici té dos contraforts adossats a la façana sud. El mur del pis superior està fet de tàpia.

Un dels edificis annexos, fets amb maçoneria i tapia té una antiga portalada de carreus carejats i arc de mig punt, actualment tapiada.

Edificació possiblement vinculada al creixement del municipi cap a finals dels segle XVIII amb l’extensió de la vinya per la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Amèrica. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera.