Mas Rodó
Mediona

Completament reformat l'any 2008. Projecte Spring in Pantone 375C. SALA FERUSIC Architects
    Fitxa PAP051 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    Residencial - cultural - productiu
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia construïda en diversos volums, bona part dels quals són de construcció moderna i avantguardista. De fet part de les noves instal·lacions estan, dedicades a les experiències vitivinícoles en totes les seves vessants (tastos, guiatges, activitats) i estan construïdes sobre les restes de l’antiga casa pairal, datada del segle XIII. De la casa pairal és visible l’accés, un portal adovellat en arc de mig punt.

Al voltant d’aquest volum hi ha altres edificis i cossos agrupats, composats per planta baixa i pis, destinats principalment a la producció vitivinícola.

L’edifici actual amb una arquitectura integrada en el paisatge, ha estat guanyador de varis premis i distincions, com ara, finalista dels Premis FAD d'Arquitectura Sostenible.

Casa pairal amb origen al segle XIII, que com moltes altres del municipi  va créixer a finals del segle XVIII amb l’extensió de la vinya per la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Amèrica. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera. Ja al segle XXI ha estat completament reformada.