Mas Rodó 2
Mediona

Afectat per l'activitat agrícola
    Fitxa PAP037 del Catàleg de béns a protegir del POUM.
    4011 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Jaciment que ha aportat restes de cultura material, força abundants, de dos períodes cronològics diferents. Per una banda hi ha ceràmica de tradició ibèrica, tant a mà com a torn. Destaca la presencia d’àmfores, fragments de contenidors amb vores zoomorfes, kalathos, grisa de la costa catalana així com altres formes reconeixibles. També alguns fragments de molí barquiforme. Hi ha alguna filtració ja d’època romana. Podria tractar-se doncs, d’un assentament emplaçat dalt del turó.

L’altre conjunt cronològic correspon a la ceràmica medieval, amb vores excavades amb decoració de línies incises, que podrien suggerir una ocupació baix medieval (a partir dels segle XIV) a l’indret o bé en una zona propera.

La zona fou prospectada els anys ‘80 per membres de l’Associació d’Estudis Científics i Culturals de Mediona, moment en que es localitza el jaciment. D’ençà s’han fet altres prospeccions, bé per remocions de terra per canvi de cultiu o amb l’actualització de la carta arqueològica de la Generalitat de Catalunya.